Fietsparkeeroplossingen voor openbaar vervoer

Onderzoek uitgevoerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen toont aan dat slechts 31% van de fietsen daadwerkelijk geplaatst is in de daarvoor bestemde fietsparkeervoorzieningen. Belangrijkste oorzaak is dat hedendaagse fietsen, voorzien van brede sturen met kabels en accessoires, dikke banden, voorvorkvering en -bagagedrager eenvoudigweg niet passen in de conventionele krap opgezette fietsparkeeroplossingen. Gevolg van dit alles is een rommelig onveilig straatbeeld bij zowel openbaar vervoer als openbare ruimte, met als gevolg een toename van beschadiging aan en diefstal van de kostbare eigentijdse fietsen.

Productlijn AXLE is geschikt voor alle hedendaagse fietsen met wielmaten van 26 t/m 28 inch voorzien van accessoires en banden tot een dikte van 60mm. AXLE is voorzien van een diefstalveilige aanbindvoorziening en kan zonder enig grondwerk worden geplaatst.

Stop met zoeken naar een functioneel duurzaam fietsparkeersysteem.
Neem eenvoudigweg contact met ons op.

Projecten

Wethouder Cats / Gemeente Zeist . “Ik begon mijn periode met een knelpuntenlijst mobiliteit, die was gemaakt door onze inwoners.” Trots: “Daarvan hebben we alle punten gezamenlijk opgepakt en opgelost. Ik wil gewoon het beste voor Zeist en daarom krijg ik van dit nieuwe AXLE-fietsparkeersysteem ook een grote glimlach.”

Beschadiging van de kostbare fiets

Uit angst voor beschadiging van de fietswielen worden zogenaamde ‘velgenkiller’ fietsklemmen nauwelijks gebruikt. Voorvorksystemen zijn niet geliefd omdat ze de (verende) voorvork beschadigen en te smal zijn voor fietsen met een voorvork-bagagedrager. Stuurhangsystemen zijn niet geschikt voor kratfietsen en worden gemeden door gebruikers met fietsen voorzien van kabels en accessoires.

AXLE ondersteunt geparkeerde fietsen zeer stabiel louter op de voorwielnaaf en maakt een eind aan het fenomeen ‘velgenkiller’! Er is geen enkel contact met de kostbare en kwetsbare delen van de fiets.

Toename fietsdiefstal

Recente update van de Veiligheidsmonitor toont dat in 2021 geen 550.000 maar 735.000 fietsen en e-bikes gestolen zijn. Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) luidt de noodklok en doet een dringende oproep aan o.a. ministeries en gemeenten “Om extra inspanningen te leveren in de preventie en bestrijding van dit uit de hand lopende fenomeen. Belangrijkste oorzaak is het niet diefstalveilig kunnen aanbinden van de tegenwoordig vaak kostbare (elektrische) fietsen aan het fietsframe. (bron)

AXLE is te voorzien van vaste aanbindvoorziening IVO of flexibele aanbindvoorziening ROSE die aanbinden aan het frame en achterwiel mogelijk maakt! E-laadlocker CHARLY biedt de mogelijkheid om tijdens het parkeren te laden terwijl de e-bike en trafo beiden beveiligd zijn met de eigen aanbindketting.

Efficiënt ruimtegebruik & plaatsing

Bekend met het populaire fietsleunhekken (fietsnietjes)? Tegenwoordig veel zichtbaar bij gemeenten helaas vergen deze veel ruimte die ten koste gaat van kwaliteit van de toch al schaarse openbare ruimte. Het slordig stallen van de fietsen leidt nog steeds tot een rommelig straatbeeld. Bijkomend nadeel bij de plaatsing van deze traditionele aanleunhekken is het overlast veroorzakend milieubelastend grondwerk dat vaak meer kost dan de stallingen zelf.

Fietsleunhek UNO en capaciteitsstalling AXLE kunnen beiden zonder grondwerk (pop-up) geplaatst worden. Bij vervanging maken wij optimaal gebruik van bestaande fundering.

Duurzaamheid & Circulariteit

Gesprekken over duurzaamheid ‘People, Planet, Profit’ en ‘Green Deal’ zijn aan de orde van de dag. Het in praktijk brengen van dit alles is voor vele gemeenten een grote uitdaging.

Al onze producten zijn volledig circulair ontworpen. Wat resulteert in hoogwaardige kwaliteit, 100% functioneel en modulair opgebouwd uit een beperkt aantal onderdelen. Na compact transport met lichte voertuigen op locatie te assembleren en te plaatsen zonder kostbaar, vervuilend en overlast veroorzakend grondwerk. Bij schade zijn onze producten eenvoudig te repareren en bij einde levensduur eenvoudig te recyclen.

Oplossingen

Het UNO fietsleunhek kunnen we leveren in units t.b.v. het parkeren en aanbinden van 8 fietsen. De grondliggers dwingen de gebruikers de fiets netjes centraal tussen de beugels te plaatsen. UNO wordt geplaatst zonder grondwerk en biedt desgewenst de perfecte tijdelijke (pop up) oplossing.

Capaciteitsstalling AXLE in de zogenaamde hoog/laag uitvoering biedt op hetzelfde oppervlak meer fietsplaatsen.
De 500mm h.o.h. maat biedt alle moderne fietsen een geordende goed toegankelijke plaats met een diefstalveilige aanbindvoorziening. De dubbelzijdig geplaatste fietsen zijn zodanig in elkaar geschoven dat er minder plaatsingsruimte nodig is.

Interesse? Neem contact met ons op.

 

FAQ

 • Hoe te plaatsen zonder grondwerk?
  • Door gebruik te maken de poeren van de oude units:
   • AXLE units worden met ankers verbonden aan de oude poeren;
   • Een traverse met AXLE units wordt met ankers verbonden aan de oude poeren;
   • Een traverse met AXLE units en zijsteunen wordt met ankers verbonden aan de vloer;
  • Er worden gaten in de grond geboord die gevuld worden met snel beton waar een verankeringspen wordt ingestoken;
  • b.v. grondboren (zonder machines of graafwerk);
  • Door middel van 4mm dikke stalen grondplaten onderling verbonden door de AXLE units en desgewenst verankerd aan de ondergrond.
 • Welke finishing kunnen wij leveren?
  • Thermisch verzinkt;
  • Thermisch verzinkt en voorzien van dubbellaags poedercoat in zwart (RAL 9005);
  • Thermisch verzinkt en/of dubbel poedercoat in RAL-kleur naar wens;
  • Corten-staal op aanvraag;
  • RVS op aanvraag.
 • Wat is de levertijd?
  • 16 weken na order;
  • Uit voorraad.