ROSE® flexibele diefstalveilige aanbind

Flexibele aanbind ROSE biedt de mogelijkheid om willekeurig welk vervoersmiddel diefstalveilig aan te binden aan zowel frame als achterwiel. Het van en naar het frame kunnen bewegen voorkomt beschadigingen aan het vervoermiddel bij het parkeren.

ROSE maakt deel uit van de AXLE productlijn maar kan ook solitair geplaatst worden om (bak-) fietsen, scooters en motoren diefstalveilig aan te binden aan zowel frame als achterwiel

ROSE: een innovatief gebruiksvriendelijk alternatief voor het traditionele nietje of aanleunhek.

Stop met zoeken naar conventionele fietsparkeervoorzieningen!
Neem nu contact met ons op voor eigentijdse fietsparkeeroplossingen.

 

E-bikes toenemende prooi voor fietsendieven
Het aantal aangiften van diefstallen van e-bikes is opnieuw fors gestegen. In 2021 werd een toename van 25% genoteerd ten opzicht van 2020. De afgelopen 2 jaar is de e-bikediefstal met maar liefst 74% gestegen. In absolute cijfers zijn dat inmiddels 22.593 aangiften per jaar. Dit blijkt uit een analyse van de aangiftecijfers van de Nationale Politie door de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.).

In 2020 bedroeg de e-bikeverkoop al 50% van de totale markt. Helaas neemt hierdoor ook de criminaliteit toe. Kortom de markt is niet echt gebruiksvriendelijk op dit moment.

Uit de aangiftecijfers blijkt dat veruit de meeste aangiften betrekking hebben op de ‘eenvoudige’ diefstal van e-bikes op straat. Er werd echter ook 1.908 keer aangifte gedaan van geclassificeerde diefstal. Denk hierbij aan diefstal uit woningen, (garage-)boxen, schuren, kantoorpanden en andere gebouwen, al dan niet door middel van braak en/of geweld. Dit maakt duidelijk dat criminelen actief observeren waar dit soort fietsen wordt gestald. Het is daarom belangrijk om de e-bike ook op deze plekken met 2 sloten te beveiligen en vast te maken aan grond of muur.