Fietsparkeeroplossingen voor scholen / campussen

Productlijn AXLE is geschikt voor alle typen hedendaagse schoolfietsen met banden tot een dikte van 60mm en voorzien van accessoires. AXLE heeft een diefstalveilige aanbindvoorziening en kan zonder enig grondwerk worden geplaatst. Fietsleunhek UNO biedt een budget vriendelijk alternatief voor plaatsen waar meer ruimte beschikbaar is.

Onderzoek uitgevoerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen toont aan dat 76% van de fietsen van middelbare scholieren niet (juist) geplaatst is in de daarvoor bestemde fietsenstallingen bij scholen / campussen. Belangrijkste oorzaak is dat hedendaagse ‘schoolfietsen’, voorzien van brede sturen met kabels en accessoires, dikke banden en voorvork bagagedrager eenvoudigweg niet passen in de conventionele veel te krap opgezette fietsenrekken. Gevolg, rommelige schoolpleinen, versperring van vluchtwegen en beschadiging en diefstal van de kostbare fietsen.

Stop met zoeken naar een functioneel duurzaam fietsparkeersysteem.
Neem eenvoudigweg contact met ons op.

Projecten

Anneke Merkx / Adviseur verkeer, Afdeling mobiliteit / Royal Has Koning DHV. Het gebruikersonderzoek van High Tech Campus Eindhoven, gehouden in oktober 2022, levert positieve ervaringen op. Men parkeert graag de fiets in ‘De Kas’ en een bijkomend voordeel: alle fietsen staan in het fietsenrek! Naast gebruikersgemak, speelt duurzaamheid in het ontwerp een grote rol. De stalling wordt gebouwd met een beperkt aantal componenten, wordt in de regio geproduceerd en lokaal geassembleerd. Een korte keten dus.

Beschadiging van de kostbare fiets

Geïnterviewde moeder in Schiedam: “Mijn dochters kostbare kratfiets, gekocht om de gehele middelbareschooltijd te gebruiken, is na 2 jaar al aan vervanging toe. Niet door het fietsen maar t.g.v. schade door het keer op keer omvallen op school!”

Moderne schoolfietsen met dikke banden, brede sturen en de populaire voorvork-bagagedrager passen niet in conventionele fietsklemmen (‘velgenkillers’) en voorvorksystemen. Maar liefst 53% van de scholieren bezit een (krat-) fiets met een voorvorkbagagedrager die niet past in de veelal geplaatste stuurhangsystemen. Veel fietsschade door omvallen tot gevolg.

AXLE ondersteunt de fiets zeer stabiel louter op de vooras en heeft daardoor geen enkel contact noch conflict met enig ander onderdeel en/of accessoire van de schoolfiets. Pop-up fietsleunhek UNO biedt aanbindvoorziening voor 8 fietsen en voorkomt omvallen.

Toename fietsdiefstal

Voornoemd onderzoek toont tevens aan de 12% van de scholieren slachtoffer is geweest van fietsdiefstal. Belangrijkste oorzaak bij scholen / campussen is het niet kunnen aanbinden van de tegenwoordig vaak kostbare (elektrische) fiets.

AXLE is te voorzien van vaste aanbindvoorziening IVO geschikt voor aanbinden aan het fietsframe. Gepatenteerde flexibele aanbindvoorziening ROSE maakt zelfs aanbinden aan het frame en achterwiel mogelijk! Pop-up fietsleunhek UNO biedt aanbindvoorziening voor 8 fietsen.

Efficiënt ruimtegebruik & plaatsing

Vervangen de conventionele rekken door fietsleunhekken (fietsnietjes) vergt veel oppervlak van de toch al schaarse openbare ruimte. Het niet netjes stallen van de fietsen veroorzaakt nog steeds een rommelig beeld en een onveilige buitenruimte. De noodzakelijke plaatsing d.m.v. overlast veroorzakend en milieubelastend grondwerk brengt kosten met zich mee die vaak hoger zijn dan de stallingen zelf!

Fietsleunhek UNO dwingt gebruikers d.m.v. de grondliggers de fietsen netjes te stallen. Capaciteitsstalling AXLE biedt 50% meer plaats op hetzelfde oppervlak. Beide systemen kunnen zonder grondwerk pop-up geplaatst worden.

Duurzaamheid & Circulariteit

Gesprekken over duurzaamheid ‘People, Planet, Profit’ en ‘Green Deal’ zijn aan de orde van de dag. Ook op het gebied van fietsstimulering en fietsparkeren kunnen scholen / campussen hun leerlingen het goede duurzame voorbeeld geven! Practice what you preach!

Al onze producten zijn volledig circulair ontworpen: hoogwaardige kwaliteit, 100% functioneel en modulair opgebouwd uit een beperkt aantal onderdelen. Na compact transport met lichte voertuigen op locatie te assembleren en te plaatsen zonder kostbaar, vervuilend en overlast veroorzakend grondwerk. Bij schade zijn onze producten eenvoudig te repareren en bij einde levensduur eenvoudig te recyclen.

Interesse? Neem contact met ons op.

 FAQ

 • Hoe te plaatsen zonder grondwerk?
  • Door gebruik te maken de poeren van de oude units:
   • AXLE units worden met ankers verbonden aan de oude poeren;
   • Een traverse met AXLE units wordt met ankers verbonden aan de oude poeren;
   • Een traverse met AXLE units en zijsteunen wordt met ankers verbonden aan de vloer;
  • Er worden gaten in de grond geboord die gevuld worden met snel beton waar een verankeringspen wordt ingestoken;
  • Door middel van 4mm dikke stalen grondplaten onderling verbonden door de AXLE units en desgewenst verankerd aan de ondergrond.
 • Welke finishing wordt geleverd?
  • Thermisch verzinkt;
  • Thermisch verzinkt en voorzien van dubbellaags poedercoat in zwart (RAL 9005);
  • Thermisch verzinkt en/of dubbel poedercoat in RAL-kleur naar wens;
  • Corten-staal op aanvraag;
  • RVS op aanvraag.
 • Wat is de levertijd?
  • 16 weken na order;
  • Uit voorraad.