Green deal in praktijk

GREEN DEAL 146 

De fiets speelt een belangrijke rol in de verduurzaming van de maatschappij en kan daar een nog grotere rol in spelen. Toename van het fietsgebruik biedt voordelen op het gebied van bereikbaarheid, gezondheid, luchtkwaliteit, CO2-reductie, geluidsreductie en ruimtelijke kwaliteit. Om bovengenoemde redenen streven de initiatiefnemers van deze Green Deal naar een groter fietsaandeel in het woon-werkverkeer. (Bron Fietsersbond 16 juli 2018)

STREET-STUFF! producten zijn geschikt voor eigentijdse fietsen, van hoge kwaliteit, reparabel en volledig recyclebaar. Ze worden zeer compact getransporteerd, lokaal geassembleerd en bij voorkeur geplaatst zonder grondwerkzaamheden.

E-laadvoorziening CHARLY biedt de mogelijkheid om in de openbare ruimte diefstalveilig je e-(cargo) bike op te laden. Een kluisje voorzien een stopcontact biedt tevens plaats aan je eigen oplader/accu. Tijdens het laden wordt het kluisje afgesloten door het veilig aanbinden van de fiets met de eigen aanbindketting. Een simpele techniek maakt efficient gebruik van eigen attributen. Kortom extra circulair.

Accu’s verdwijnen uit stallingen.
Van de zomer waren er diverse berichten over diefstal van accu’s van elektrische fietsen uit stallingen. Zo werden er uit de stations stalling van Arnhem en uit een stalling in Amsterdam accu’s gestolen. Gemeente wijzen aansprakelijkheid gewoon af. (Bron Fietsersbond 11 februari 2020)